Beyaz Bülten, Ticari Araç Lastikleri Dünyasını Yakın Mercek Altına Alıyor

beyaz-bulten-ticari-arac-lastikleri-dunyasini-yakin-mercek-altina-aliyor.jpg

Premium lastik üreticisi ve teknoloji şirketi Continental, ticari araç lastiği pazarının temel yapısını, teknik arka planını ve genel durumunu ayrıntılı olarak inceleyen bir “Beyaz Bülten” yayınladı. “Ticari Araç Lastikleri – Döngüsel Ekonomiye Güvenilir ve Verimli Katkı” başlığını taşıyan Beyaz Bülten, lastik tasarımı, lastik geliştirme ve lastik üretiminin temelleri hakkında kapsamlı bilgiler sunuyor. Uzmanlarla yapılan röportajlarında yer aldığı bültende, ticari araç lastikleri açısından sürdürülebilirlik, kaynakların korunması ve döngüsel ekonomi konuları da inceleniyor.

Verimli lastik çözümleri CO2 emisyonlarını ve filo maliyetlerini azaltıyor

AB Taksonomisi, Yeşil Araçlar Direktifi ve yol geçiş ücreti gibi yasal düzenlemeler, kamyon, şehir içi ve şehirlerarası otobüslerin emisyonlarını büyük ölçüde azaltmayı amaçlıyor. Bu nedenle filo verimliliği, maliyet tasarrufu ve kapsamlı yaşam döngüsü çözümleri giderek daha fazla önem kazanıyor. Continental EMEA Otobüs ve Kamyon Lastikleri Geliştirme Bölümü Müdürü Hinnerk Kaiser, “Lastiklerin bir filonun sürdürülebilirliği ve maliyetleri üzerinde büyük bir etkiye sahip. Lastikler, ortalama olarak filo maliyetlerinin yarısına etki eden bir faktördür. Yeni Beyaz Bülten’de lastik uzmanlarımız, yakıt tasarrufu ve yuvarlanma direncinin optimize edilmesinin yanı sıra lastik ömrü, lastik sektöründe döngüsel ekonomi ve filo sürdürülebilirliğini artırmanın etkili bir yolu olarak sırt kaplamasına dair lastik dünyasındaki son gelişmeleri ele aldı” diyor.

Ticari araç lastikleri: Alternatif tahrik sistemlerinden döngüsel ekonomiye uzanan yol

Beş ana bölümden oluşan “Ticari Araç Lastikleri” Beyaz Bülteni, ticari araç lastiklerinin üretimi ve kullanımında en önemli konuları mercek altına alıyor. “Hikâyenin Arka Planı” ile başlayan Beyaz Bülten’de, lastik tasarımı, lastik üretimi ve lastik geliştirme gibi teknik konular inceleniyor. Sonraki iki bölümde ise lastik üretiminde alternatif malzeme kullanımı, Continental Lastik Grubu’nda döngüsel ekonomiye uzanan süreç, lastik yaşlanması ve ticari araç lastiklerinde kaplama uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgiye yer veriliyor.

Yeşil filo yönetimi için dijital çözümler

“Ticari Araçlar Lastikleri” Beyaz Bülteni’nde, gelecek odaklı filoların lastik yönetiminde dijital çözümlerin önemi tam bir bölüm boyunca vurgulanıyor. Bu bölümde gerçek zamanlı lastik verileri, öngörücü bakım, yeni mobilite şekilleri ve her zaman olduğu gibi maliyet etkinliği gibi konulara odaklanılıyor. Continental’in yeşil filo yönetimine katkısına örnek olarak Conti360° Çözümleri Paketi ve En Düşük Toplam Sürüş Maliyeti (LODC) bütünsel danışmanlık yaklaşımı gösteriliyor. Son araştırmalar, toplam sahip olma maliyetinin karar vermede her ne kadar temel kriter olarak kalmaya devam etse de sürdürülebilirlik faktörlerinin de önemli satın alma kriterleri arasına girdiğini gösteriyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*