Çin heyetinden Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret

Ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini gezip görmek, kendi ülkelerinde tanıtmak ve ortak işbirliği olanaklarını görüşerek Antalya turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla, Çin’den gelen tur operatörleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, karşılıklı ilişkileri geliştirmek ve kentin turizm potansiyelini arttırmak amacıyla çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Koze Tur’un gerçekleştirdiği info tur programı kapsamında Çin’den gelen 15 kişilik tur operatörü ve Çin devletinin en büyük haber ajansı XİNHUA muhabirleri Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde misafir edildi.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Heyete Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Osman Ayık ile Ayşegül Şahin Pencik, Dış ilişkiler Daire Başkanı Tuğçe Çiftçibaşı Güç ile Kent Tarihi ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürü Selma Gençel ev sahipliği yaptı. Heyete Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ve Antalya hakkında genel bilgi verildi. Başkan Danışmanı Osman Ayık, bu tür ziyaretlerin Antalya’nın turizm potansiyelini dünya çapında tanıtmak için önemli olduğunu belirterek, Çinli misafirleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Başkan Danışmanı Ayık, Antalya’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini Çin’e tanıtmak ve iki ülke arasındaki turizm işbirliğini güçlendirmek için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Ziyarette Çin ile Antalya arasında hava köprüsü kurulması ve doğrudan seferlerin başlaması gündeme gelirken, Türk vatandaşlarına vize kolaylığı sağlanması talebi de iletildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*